Nakon četiri mjeseca radova, danas 31.3.2021.g. otvorena je novouređena mjesna ribarnica u Veloj Luci. Uređenje ribarnice realizirano je projektom ,,Adaptacije ribarnice u Veloj Luci” u sklopu Mjere FLAG-a Južni Jadran pod nazivom 2.2. diverzifikacija/diferencijacija tržišta (nova i drugačija tržišta, ciljani kupci).  Vrijednost ukupne investicije uređenja ribarnice iznosi 871.930,00 kn a sačinjena je od doprinosa EU sredstava u visini od 85% što iznosi 741.140,50 kn i sredstava Republike Hrvatske u visini od 15% što iznosi 130.789,50 kn.

Provedbom projekta ,,Adaptacije Ribarnice u Veloj Luci” osigurane su infrastrukturne pretpostavke s ciljem jačanja održivost gospodarskih subjekata u ribarstvu i akvakulturi čime će se utjecati na stvaranje dodane vrijednosti ribarskim proizvodima akvakulture na području FLAG-a Južni Jadran izgradnjom i zaštitom tržišta lokalnih proizvoda. Puštanjem u rad ovako uređene i opremljene građevine postojeće ribarnice Vela Luka je dobila prikladan prostor za trgovanje proizvodima ribarstva i akvakulture. Pored unaprijeđene kvalitete usluge ovim uređenjem ostvaren je i novi vizualni identitet te prepoznatljivost tržnice. Ovakvim uređenjem prostor ribarnice će se valorizirati kao mjesto koje omogućuje razvoj djelatnosti ribarstva i akvakulture kao neposredno i razvoj drugih djelatnosti (turizma).

Današnjem otvaranju ribarnice uz pridržavanje protuepidemijskih mjera od ranih jutarnjih sati prisustvovali su redovni korisnici. Ispred Općine Vela Luka nazočili su načelnica gđa. Katarina Gugić i predsjednik Općinskog vijeća g. Zoran Manestar.

U nastavku je galerija slika ribarnice prije, za vrijeme i nakon izvršenih radova rekonstrukcije:

Skip to content