Komunalne djelatnosti d.o.o. 20.10.2021.g. bilo je nazočno u Vili Dalmacija u Splitu na prezentaciji komunalnih vozila. Na prezentaciji je bilo prisutno i naše komunalno vozilo za odvojeno prikupljanje otpada Iveco Daily. Prezentaciju je organizirala tvrtka Benussi d.o.o. te je prezentacija bila mjesto okupljanja mnogih dionika iz JLS i komunalnih tvrtki. Ujedno, ova prezentacija je bila i prilika za razmjenu raznih iskustava pa i o mogućnostima prijava za povlačenje sredstava iz EU fondova kod nabavke komunalnih vozila.

Na poziv tvrtke Tehnix iz Donjeg kraljevca i predsjednika kompanije Tehnix Đure Horvata koja se smatra jednom od vodećih eko industrija u svijetu nazočio je i predstavnik Komunalnih djelatnosti d.o.o. Na poslovno tehnološkoj konferenciji radnom sastanku prezentirana je suvremena Tehnix tehnologija za potpunu reciklažu miješanog i predsortiranog komunalnog otpada MO- BO- TO.

Također su prezentirani strojevi i oprema za kompostiranje kao i tehnološka oprema za proizvodnju eko kompostane. Prezentirane su i tehnologije i uređaji za pročiščavanje otpadnih voda. Kompanija Tehnix ponudila je mogućnost izrade idejnog projekta za kompostanu na otoku Korčuli kao i cjelovito vođenje projekta uključujući obuku djelatnika i dr. nužne aktivnosti potrebne za projekt kompostiranja na otoku Korčuli.

Skip to content