Dana 12. i 13. veljače ove godine održana je završna misija Svjetske banke prema GEF Projektu kontrole onečišćenja Jadranskog mora, obzirom da se Darovnica u iznosu od 18.800.000,00 kn zatvara 15 veljače 2019. godine.
Cilj misije je pregled napretka provedbe svih projektnih aktivnosti, a osobito stanja izvedenosti radova na sanaciji odlagališta otpada Sitnica kao i pregled ostvarenja indikatora Projekta.
Na sastanku koji je održan 12. i 13. veljače bili su prisutni predstavnici Svjetske banke, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, predstavnici Općine Blato i Općine Vela Luka,komunalnih poduzeća, izvođača radova, projektanta, stručnog nadzora i voditelja projekta.
Predstavnici Svjetske banke izrazili su zadovoljstvo viđenim na gradilištu, radom, suradnjom i angažiranošću kako Općina tako i ostalih sudionika u ovom Projektu.
Kontrolom je utvrđena izuzetna koordiniranost te će ovaj Projekt biti istaknut i služiti kao primjer budućim projektima kao način rješavanja problema na ovako zahtjevnim, specifičnim terenima i situacijama.
Neovisni kontrolori Svjetske banke zahvalili su se svima na suradnji i na odlično objavljenom poslu u koji su ugrađena sredstva Svjetske banke.

Skip to content