Danas, 11.svibnja 2021.g. u Stonu je obavljeno svečano uručenje Odluka iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo a društvu Komunalne djelatnosti d.o.o. je u okviru ove mjere dodijeljena Odluka o dodjeli sredstava za projekt nabave višenamjenskog plovila. Ispred Komunalnih djelatnosti d.o.o. ovom događaju nazočio je zamjenik načelnice Općine Vela Luka g. Dragiša Barčot kojemu je i uručena ova Odluka.

Ovom odlukom kao i Odlukom o odabiru projekta koju je donio Upravni odbor FLAG-a u veljači ove godine u sklopu natječaja za provedbu naznačene MJERE 1.1. nositelju projekta Komunalnim djelatnostima d.o.o., Vela Luka osigurava se dodjela potpore u iznosu od: 527.000,00 kn.

Sredstva potpore osiguravaju se iz proračuna Europske unije i državnog proračuna Republike Hrvatske, od čega Europska unija sudjeluje s 85%, a Republika Hrvatska s 15%. Nadalje, za ovaj projekt odobrava se intenzitet potpore od 100% ukupno prihvatljivih troškova projekta za sve projektne aktivnosti obzirom da je kriterij nositelja projekta kao javnopravnog tijela zadovoljen.

Skip to content