U okviru postupka nabave višenamjenskog plovila za čišćenje podmorja akvatorija Vele Luke s tvrtkom Dunkić d.o.o. iz Šibenika potpisan je kupoprodajni ugovor za plovilo Šibenik 800 P. Plovilo je trenutno u fazi izgradnje, odnosno opremanja i priprema za ugradnju motora a isporuka istog se očekuje u prvoj polovici 2022.g.

Plovilom je planirano prikupljanje otpada iz akvatorija Vele Luke, izlazak na intervencije uslijed onečišćenja priobalja, mora i podmorja kao i izvršavanje organiziranih akcija čišćenja podmorja a po potrebi i ostalih aktivnosti.

Ukupna vrijednost plovila prema ugovoru je 697.000,00 kn bez PDV-a. Prihvatljivi troškovi projekta financirani sredstvima EU i nacionalnih fondova (Europska unija sudjeluje s 85%, a Republika Hrvatska s 15% uz intenzitet potpore 100% troškova projekta) iznose 527.000,00 kn bez PDV-a.

Razliku sredstava uvećane cijene (170.000,00 kn bez PDV-a) zbog dodataka u skladu sa potrebama naručitelja financirati će Općina Vela Luka.

Predstavnici Komunalnih djelatnosti d.o.o. bili su u posjeti proizvodnog pogona tvrtke Dunkić d.o.o. radi pregleda izgradnje spomenutog plovila. U galeriji u nastavku je vidljivo plovilo u trenutnoj fazi izgradnje.

Skip to content