U sklopu provedbe projekta „Izgradnja reciklažnog dvorišta u Općini Vela Luka“ u razdoblju 26.-27. rujna 2019. provedene su informativno-obrazovne aktivnosti o važnosti sprječavanja nastanka i odvojenog prikupljanja otpada, te ulozi reciklažnog dvorišta u sustavu gospodarenja otpadom. Održane su ukupno četiri radionice za djecu predškolske skupine dječjeg vrtića „Radost“, učenike četvrtih i šestih razreda Osnovne škole Vela Luka, te učenike drugih razreda Srednje škole Vela Luka.
Radionice je održala tvrtka Maxicon d.o.o. iz Zagreba, izvršitelj ugovora za pružanje usluge tehničke pomoći za upravljanje projektom, provođenje informativno-obrazovnih aktivnosti te promidžbu i vidljivost projekta, a nekoliko riječi o reciklažnom dvorištu, recikliranju i ponovnoj uporabi otpada rekla je i predstavnica tvrtke Komunalne djelatnosti d.o.o. koja će upravljati reciklažnim dvorištem.
Svim polaznicima vrtića i učenicima osnovne i srednje škole podijeljeni s informativno-obrazovni promotivni materijali izrađeni u sklopu projekta (bojanke, radni listići i brošure).

Otvorenje reciklažnog dvorišta u Općini Vela Luka očekuje se početkom 2020. godine.

Skip to content